Bahanelere sığınmak
2013 yılında Solomon Hykes tüm dünyaya haykırdığı “DOCKER” tartışmasız geleceğin teknolojisi olarak görülüyor. Bu tarihten sonra teknoloji dünyasında karşılık buluyor ve her geçen gün yaygınlaşmaya devam ediyor.
Aradan geçen 6 yıla rağmen “DOCKER” kamu kurumlarımızda karşılık bulamamıştır. Sanallaştırma teknolojilerine bakış açımızı da değiştirmemize sebep olan, ezber bozan bu teknolojiye neden duyarsız, neden kayıtsız olduğumuzu merak etmiyor değilim. Aslında DOCKER örneğinde olduğu gibi tüm teknolojilerde hep böyle değil midir? Sadece makalelerde, muhabbetlerde, …ecek, …acak cümlelerimizde geçiyor.
Ama bir türlü altyapılarımızda hayat bulamıyorlar. Alıştırıldıklarımızdan, inandırıldıklarımızdan, öğretildiklerimizden kurtulmadığımız sürece bu hep böyle devam edecektir. Biz halen özgür yazılımda paralı, açık kaynağın desteği yok, yerli ürünler risktir, sorun olursa ne yapacağız, aman ne başımı ağrıtacağım gibi bahanelerin arkasına saklanıp devam edeceğiz.
Google, yahoo, twitter, facebook özgür yazılım ve açık kaynak teknolojileriyle dünyayı ve dünyanın verisini yönetiyorlar. Sizce bu firmalar bu soruları kendilerine sormamış mıdır?
Oysaki Milli Teknoloji Hamlesi bizden çok daha fazlasını bekliyor.